понеділок, 13 червня 2016 18:42

Близько 164 тис. споживачів не платять за холодну воду

Близько 164 тис. споживачів не платять за холодну воду

Київводоканал повідомив про несплату 164 тис. споживачів за послугу централізованого холодного водопостачання та водовідведення станом на 1 травня.

Про це заявив голова правління - генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький на прес-конференції в Києві, повідомляють "Українські Новини".

"Або не сплатили, або не передали відповідні показники для того, щоб зробити коректні нарахування 164 тис. споживачів. Відповідно, з них 38 тис. - це ті, які не оплачували більше 3-х місяців, 64 тис. споживачів - системні неплатники, які в цьому році не заплатили жодного разу", - повідомив Новицький.

За словами гендиректора Київводоканалу, у Києві налічується 28 тис. квартир, де не зареєстровано жодного споживача, з них у 13 тис. квартир точно є мешканці.

Новицький наголосив, що тим споживачам, які не оплачують послуги вчасно, або вносять некоректні дані лічильників, або не вносять такі показники взагалі, буде виставлятися рахунок у платіжному дорученні.

"Щодо тих 13 тис. квартир, де немає жодної зареєстрованої людини, то тут ми застосували норматив нарахування (засобів для оплати водопостачання) на 1 людину", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людей найбільше турбує безробіття, тарифи і ціни, але ВР розглядає інші питання" - Бойко

Заначимо, за словами, директора розрахункового департаменту Київводоканалу Валерія Люліна, компанія набрала у штат контролерів, які будуть здійснювати перевірку лічильників щонайменше раз на півроку.

"Якщо ми побачимо, що той чи інший споживач дійсно правильно вносить показники протягом тривалого часу, такі перевірки квартирах будуть проходити рідше і ми будемо звертати увагу лише на тих абонентів (які вносять невірні дані або не вносять їх взагалі), щоб підвищити платіжну дисципліну", - додав Новицький.

Раніше повідомлялось, середнє зростання тарифів по Україні на водопостачання (холодну воду) може скласти 15%.

Зараз ви читаєте новину «Близько 164 тис. споживачів не платять за холодну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути