середа, 04 березня 2015 16:27

Бізнесмени відреагували на рішення Яценюка відсторонити керівництво ДФС
3

Представники крупного бізнесу надіслали лист прем'єру Арсенію Яценюку, в якому підкреслили, що керівництво ДФС, яке прем'єр відсторонив наприкінці лютого, було відкрите для діалогу й займалося реформуванням податкової системи.

"Вважаємо за доцільне проінформувати Вас, що за період керівництва паном І. Білоусом ДФС була відкрита для діалогу з представниками бізнесу, обговорення проблем у податковій сфері та конструктивного пошуку шляхів їх вирішення", - повідомили підприємці в листі.

Таким чином компанії "Філіп Морріс Україна" і "АрселорМіттал Кривий Ріг", а також Союз "Національна організація роздрібної торгівлі" і Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів відзначили, що фіскальна служба під керівництвом Ігоря Білоуса працює конструктивно і прозоро.

Нагадаємо, що крім відсторонення прем'єр ініціював службове розслідування діяльності голови ДФС.

У своєму зверненні підприємці відзначили, що за період роботи Білоуса помітно покращало податкове адміністрування, у тому числі в частині відшкодування ПДВ.

Як свідчать дані Державної фіскальної служби, за два місяці поточного року до зведеного бюджету було зібрано 71,5 млрд грн., що майже на 13 млрд грн. або на 21% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

До загального фонду держскарбниці поступило майже 60 млрд грн. А індикативні показники Мінфіну виконані на 107% з перевищенням у грошовому еквіваленті на 4 млрд грн. У розрізі основних платежів приріст до торішніх показників забезпечений за рахунок податку на додану вартість, що стягується з товарів, ввезених до України – на 74,5% або на 7,5 млрд грн., податку з товарів, вироблених в нашій країні – на 11,8% або 1,6 млрд грн., ввізного мита – на 44% або 677 млн грн., акцизного збору з вітчизняних товарів – на 9,2% або майже на 400 млн грн..

В той же час платникам відшкодовано понад дев'ять млрд грн. ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени відреагували на рішення Яценюка відсторонити керівництво ДФС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути