середа, 12 жовтня 2016 17:12

Бізнес на продуктах окупився за рік
6

Бізнес на десерті та сушеному м'ясі окупився за рік. Про це розповіла співвласниця бізнесу Тетяна Ткаченко. Вона з чоловіком Дмитром та одногрупником Віталієм відкрили бізнес на сушеному м'ясі, лимонному курді і оригінальних солях.

"Коли жили в Луганську до кулінарії не мала жодного відношення. Я працювала в банківській сфері, чоловік мав власний будівельний бізнес, - розповідає Тетяна. - Займатися кулінарією почали випадково. Коли думали чим себе зайняти після переїзду у Київ. Сиділи на сайтах, шукали інформацію і вийшли на проект "Місцева їжа". Написали їм, запропонували свій лимонний курд. До того я варила цей десерт на основі заварного крему і фруктового соку у Луганську, але виключно для своїх потреб. Могли пригостити друзів. Ми занесли на пробу порцію курду, їм сподобався і цей десерт включили у проект".

Тетяні замовили партію в 100 примірників курду. Його розлили в скляні баночки по 100 мілілітрів.

"Після цьогоми вирішили зробити кулінарний бізнес на оригінальних стравах. Так ми знайшли ароматні солі, які використовують у Німеччині. Перш ніж запустити проект ми довго вивчаємо в інтернеті попит на той продукт, - додає жінка. - Солі на свій страх запустили одразу чотири види — малинову, часниково-базилікову, білу та томатну. Це сіль у поєднанні з сушеними травами, овочами й фруктами. Сушить її партнер у Харкові, він має сушільню."

Проект назвали "Гурманьяки". У нього вклали 130 тисяч гривень грантових грошей. За ці гроші взяли в оренду приміщення та закупили необхідне обладнання для корвокінг- кухні. Її можна взяти в оренду, там зварити варення або приготувати випічку. Торік компанія запустила в продаж сушене м'ясо бітлонг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанка розповіла, які шуби купують цього сезону

"Найпопулярніша у нас сіль. За рік продали 150 кілограмів. Вона продається незалежно від сезону. Курд не літня страва. Її починають купувати з жовтня до березня. М'ясо ще випробовуємо, бо лише рік як запустили, - пояснює Тетяна. - Наші доходи на трьох в прибуткові місяці становлять 20-30 тис гривень. Влітку менші".

Кулінарні страви компанія продає у соцмережі, на виставках та фестивалях. Зараз мають домовленості з магазинами в Миколаєві й Дніпрі. Курд коштує 50 грн за баночку 200 грам. Солі - від 35 до 50 грн. Найдорожча — малинова. М'ясо продають порціями по 100 грам. Найдешевше — курятина, 35 грн/100 гр, найдорожче — телятина, 50 грн/100 гр.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на продуктах окупився за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути