Ексклюзиви
четвер, 31 травня 2012 17:30

Більшість іноземців не робитимуть довідки для обміну валют в Україні - експерт

Більшість іноземців не робитимуть довідки для обміну валют в Україні - експерт
Більшість іноземців не робитимуть довідок, а квитанції не зберігатимуться, каже Олексій Кущ. Фото: radiosvoboda.org

Національний банк спростив правила обміну іноземної валюти для іноземців на час проведення чемпіонату із футболу Євро-2012, що почнеться 8 червня.

Це передбачає постанова регулятора №207 від 24 травня 2012 року. Вона набирає чинності із 1 червня.

"До постанови кожен іноземець, що вирішив купити гривню, мав отримати в обміннику чи банку спеціальну довідку за формою номер 377. У неї вносять паспортні дані вболівальника та вказують, яку суму гривень він купує. Оформлення довідки займає 10-15 хвилин. Потім кожного разу при обміні валюти вболівальник мав пред'явити цю довідку. У Нацбанку зрозуміли, що якщо у перші дні чемпіонату всі кинуться міняти валюту й оформлюватимуть по 15 хвилин довідки, то фінустановам складно буде встигати виконувати інші завдання, будуть великі черги й затримки роботи. Тому вирішили дозволити міняти іноземну валюту на українську без довідки", - зазначив радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не потрібен тристоронній консорціум на базі української ГТС - експерт

Але якщо іноземець планує в подальшому міняти гривні на долари або євро, він має зберегти квитанцію обміну іноземної валюти на гривню. Й пред'явити її в банку при зворотньому обміні.

"Більшість іноземців не робитимуть цих довідок, а квитанції не зберігатимуться, тому поміняти гривні, що лишилися, перед виїздом з України не зможуть. Спрощення обміну для вболівальників спрямовані на те, щоб в Україні лишалося більше доларів та євро. Розраховано, що іноземець купить, скажімо, 2 тисячі гривень, а перед виїздом на батьківщину в нього лишиться 300-400 гривень. Через відсутність квитанції він не зможе поміняти ці гроші на євро. Так український бюджет додатково збагатиться на 3-4% більше", - сказав Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Більшість іноземців не робитимуть довідки для обміну валют в Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути