субота, 02 липня 2011 14:14

Білоруси розрахувалися з Україною та Росією за електроенергію

Білоруси розрахувалися з Україною та Росією за електроенергію

У суботу, 2 липня, президент Росії Дмитро Медведєв дав вказівку відновити подачу електроенергії до Білорусі згідно з існуючими договорами. Доручення було дано після телефонної розмови президента з віце-прем'єром Ігорем Сечіним, який доповів про виконання білоруською стороною своїх зобов'язань з оплати боргів по електроенергії. Про це повідомляє прес-секретар глави держави Наталія Тімакова.

29 червня компанія "Інтер РАО" припинила експорт електроенергії до Білорусі через боргу, що накопичився, за квітень і травень на суму близько 1,2 мільярда рублів. Сторони домовилися, що Мінськ половину боргу сплатить відразу ж, а половину - до 5 липня.

Перший транш був проведений вже 29 червня, а 1 липня Мінськ достроково погасив заборгованість, провівши третій транш на суму 611 000 000 рублів, пише Lenta.ru.

"Інтер РАО" повинна була відновити подачу електроенергії відразу після оплати першого траншу, однак не змогла зробити цього через технічні труднощі.

Після доручення Медведєва представники "Інтер РАО" пообіцяли, що постачання електроенергії до Білорусі будуть відновлені протягом 2 липня.

Поставки від "Інтер РАО" складають близько 12 відсотків у балансі добового енергоспоживання Білорусії.

Крім того, як повідомляє ТСН, Україна також відновила постачання електроенергії до Білорусі, які були тимчасово припинені у зв'язку із заборгованістю білоруської сторони.

Поставки української електроенергії були відновлені ввечері 1 липня. "Українська електроенергія надходить до Білорусі, але поки не в повному обсязі. 2 липня планується вийти на контрактний рівень", - повідомила помічник міністра енергетики Білорусі Людмила Зенькович.

1 липня Білорусь погасила борг перед ДПЗД "Укрінтеренерго", а також близько 70% боргу перед ТОВ "Східенерго". У поточному році поставки української електроенергії за контрактами повинні скласти 2,5 млрд кВт/год.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси розрахувалися з Україною та Росією за електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути