вівторок, 29 листопада 2016 12:34

Квитки на автобуси можуть подешевшати - експерт

Квитки на автобуси можуть подешевшати - експерт
arsenzp - LiveJournal

У Мінінфраструктури хочуть дозволити автоперевізникам самостійно обирати маршрути. З'явився відповідний проект постанови Кабміну. Це лібералізує і дерегулює ринок, вважають чиновники. Про те, як таке рішення позначиться на пасажирах, у коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Кава, колишній радник мера Києва з транспортних питань.

"Йдеться про міжобласні маршрути. Це створить реальну конкуренцію. З'явиться більше перевізників, і це знизить вартість поїздки для пасажира. Перевізники будуть вмотивовані пропонувати кращий сервіс", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вживані авто з Європи подешевшають на кілька тисяч доларів

У міністерстві зазначають, що залишають варіант, коли маршрут відкриватимуть з ініціативи організатора пасажирських перевезень. Якщо перевізник самостійно обирає маршрут, то бере на себе всі ризики щодо рентабельності та функціонування такого маршруту.

"Зараз міжобласні перевізники так само орієнтуються на рентабельність. Однак Держтрансінспекція директивно регулює кількість рейсів на кожному маршруті. Якщо цього не буде, кількість рейсів зросте", - говорить Кава.

Укрзалізниця готує неприємний сюрприз для пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на автобуси можуть подешевшати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути