субота, 09 листопада 2013 14:40

Без співпраці з МВФ ні уряд, ні Нацбанк не покриють фінансовий 2013 рік - експерт

Без співпраці з МВФ ні уряд, ні Нацбанк не покриють фінансовий 2013 рік - експерт
Андрій Новак Фото: pohlyad.com

Україна буде все одно виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету економістів України Андрій Новак.

"Заява президента про те, що вимоги МВФ про підвищення ціни на газ для населення не будуть виконані, лише частково правдиві", - наголосив економіст.

За його словами, якщо "не буде продовження співпраці із організацією, то без цього ні український уряд, ані Нацбанк України не зможуть покрити фінансовий 2013 рік".

"Треба розрізняти заяви, які адресовані до виборців і які повинні продемонструвати, що влада відстоює права виборців", від реальних економічних подій в світі та українській економіці, запевнив він.

Голова Комітету економістів України переконаний, що вимоги МВФ "все одно будуть виконуватись".

"Українська влада за два роки завела українську економіку в глухий кут, тому зараз не обійтися без серйозних вливань із зовні. А вони починаються тільки із співпраці із МВФ. На них орієнтуються й інші фінансові організації світу", - резюмував експерт.

Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович сказав, що вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення цін на природний газ для населення за жодних обставин не можуть бути сприйняті.

Зараз ви читаєте новину «Без співпраці з МВФ ні уряд, ні Нацбанк не покриють фінансовий 2013 рік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути