пʼятниця, 02 листопада 2012 09:21

Білоруси хочуть інвестувати $150 мільйонів для відкриття АЗС в Україні

Білоруси хочуть інвестувати $150 мільйонів для відкриття АЗС в Україні
"БНК-Україна" планує створити мережу з 10 АЗС. Фото: newsby.org

Дочірня компанія "Білоруської нафтової компанії" - "БНК-Україна" - має намір в 2013 році вийти на роздрібний ринок нафтопродуктів в Україні.

Про це заявив генеральний директор "БНК-Україна" Микола Василевич, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Пістолет опиниться в чужих руках".

Компанія веде переговори з кількома гравцями і розглядає можливість купівлі АЗС, їх оренди або спільних продажів.

Джерело на ринку, знайоме з планами компанії, стверджує, що наступного року "БНК-Україна" планує створити мережу з 10 АЗС, а всього намір відкрити 100 станцій, інвестувавши в них більше $150 млн.

Для порівняння: найбільший власник АЗС в країні, група "Приват", володіє 900 АЗС, а у другого за величиною гравця ринку - групи "Континіум" - їх близько 400.

Білорусь зараз активно нарощує постачання палива в Україну. З 2009 по 2011 рік ввіз нафтопродуктів з цієї країни виріс на 64,8%, до 2,8 млн тонн. А тільки за I півріччя 2012 року імпорт збільшився на 72,7% (800 тис. тонн). Найбільш вагомий внесок у збільшення динаміки імпорту нафтопродуктів з Білорусі зробила компанія "Трайпл", що виробляє біодизельне паливо, яке в останні три місяці займає більше половини поставок дизпалива з Білорусі - 150-170 тис. тонн.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси хочуть інвестувати $150 мільйонів для відкриття АЗС в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути