пʼятниця, 07 жовтня 2016 09:02

Банки відновили кредити на утеплення будинків

Банки відновили кредити на утеплення будинків

З цього тижня відновили програму кредитування "Ощадний дім". Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. Водночас відсоток компенсації кредитів державою зріс із 30 до 35%.

Мова йде про відновлення видачі "теплих кредитів" саме фізичним особам, адже кредитування ОСББ з 2014 року не припиняли пише видання ЕнергоЛайф.інфо

"Тепер в українців знову з'явилася можливість оформити доступний кредит на утеплення, заміну вікон, встановлення лічильників чи нових котлів. Держава зобов'язується компенсувати не 30%, а 35% позики", - сказав Пишний.

Якщо скористатися ще й муніципальними програмами відшкодування, то зекономити можна ще більше. У Полтаві з місцевого бюджету відшкодовують процентну ставку за кредитом у 23%."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, скільки банківських відділень закриють до кінця року

Нагадаємо, програма "Ощадний дім" діє в рамках державної ініціативи з компенсації кредитів на заходи енергоефективності. За 2 роки Ощадбанк видав "теплих кредитів" на 1,8 млрд грн. Кредитування на енергоощадні заходи з відшкодуванням частини позики державою проводять Укрексімбанк та Укргазбанк. З липня 2016 року через брак бюджетних коштів держава перестала компенсувати частину кредитів, виданих фізичним особам на заходи енергоефективності.

Зараз ви читаєте новину «Банки відновили кредити на утеплення будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути