пʼятниця, 28 лютого 2014 13:52

Банки "злили" валютникам інформацію, що долар скоро впаде

Банки "злили" валютникам інформацію, що долар скоро впаде
Фото: kherson.pro

У Вінниці долар за день подешевшав на 4 грн. Вчора валюту продавали по 14 грн. Сьогодні зранку лише по 10 грн. За тиждень здорожчання долара валютники заробили на курсовій різниці кілька тисяч грн.

"Те, що валюта зростатиме, знав ще ще 9 лютого. У банках нам сказали, яку суму вже можуть продати - тоді валютники вкладають все, щоб викупити чим побільше", - пояснює один з міняйл Володимир.

Каже, банки продають валюту міняйлам за нижчим курсом.

"А ми продаємо дорожче. На тих доларах, що я встиг закупити по 8,7 гривні, я сьогодні маю більше гривні. На сотні це 130 гривень. Хоч я вчора продав всього 400 баксів, але заробив 2 тисячі гривень. Зараз нам злили інформацію, що долар падатиме. Вже за тиждень може бути 9 гривень", - зазначив Володимир.

У Києві валютники продавали долар вранці по 11 грн, до обіду курс зріс до 12 гривень. В різних містах ставили свій курс. Найдорожче долар коштував у Севастополі. Валюту з рук продавали по 15,8 грн.

"Долар достатньо виріс і більше не ростиме, - пояснює харківський економіст Олександр Кірш. - Навпаки, може опуститися. Через ажіотаж курс зараз виставляють хто який хоче від 10 до 15 гривень за долар. Купувати його у валютників не раджу. Банки зараз мають достатньо валюти. Попередня влада штучно стримувала курс не маючи для цього ніяких економічних підстав і теперішній курс це питання не до економіста, а швидше до стоматолога, як лікувати зуби після довгого зліплювання. Зараз ситуація з доларом аналогічна ситуація з футболом. Іноді вболівальники йдуть на останніх хвилинах з матчу, а на дев'яностій хвилині раптово забивають гол - і вони повертаються назад. Для чого? Щоб ще раз побачити гол. То його вже не покажуть, бо це не телевізор. А люди зіштовхуються лобами з тими, хто виходить. Так от зараз так з тими, хто купує долар по нереальній ціні. Це як ті вболівальники, які гол все рівно не побачать, але біжать назад. Пізно вже".

Зараз ви читаєте новину «Банки "злили" валютникам інформацію, що долар скоро впаде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути