середа, 18 листопада 2015 17:29

Бананове дерево для Януковича купили за тисячу євро
5

Саджанці екзотичних рослин коштують від 100 гривень до тисячі євро. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів садівник Анатолій Патій. Чоловік вивів понад 50 сортів екзотичних рослин, які пристосовані до наших умов. Продає лимони, банани, ананаси, мандарини, гранат, фейхоа, папайю.

"Найдорожчі дерева продавав 2010. Тоді прийшли люди з резиденції Януковича. Набрали 28 дерев. Кожне коштувало тисячу Євро. Серед саджанців були і папайя і фейхоа і банальні лимони й ананаси, - каже Патій. - Щомісяця продаємо понад 3 тисячі саджанців."

Садівництвом почав займатися понад 30 років тому. До того був інженером авіації.

"Перша теплиця була довжиною 12 метрів. Потім мав більшу теплицю. І вже останні десять років маю теплицю на 600 квадратів. Цього достатньо для нормального бізнесу, - каже садівник. Тепер роздаю поради бізнесменам як будуватися. Починати можна з 50 тисяч гривень. На них збудувати невеличку теплицю, яка практично не потребуватиме опалення. Якщо займатися полуницею. То ці гроші повернуться за півтора року. Огірки й помідори — два роки. Екзотичні саджанці окуплять вкладені гроші за рік".

За рік подружжя продає 40 тисяч рослин. Потреби значно вищі. Можуть продати і до 700 тисяч.

"Даю людям у селі підзаробити. Скуповую в них маленькі рослини — екзоти. У відрі вирощують річну пенсію. Якщо посадити банан у відро, то щомісяця біля нього буде виростати до 10-15 "діток". Їх скуповую у селян по 40 гривень. Даю трошки підрости і продаю дорожче".

Зараз ви читаєте новину «Бананове дерево для Януковича купили за тисячу євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути