понеділок, 18 листопада 2013 12:55

Австрійці хочуть продати Райффайзен Банк Аваль

Австрійці хочуть продати Райффайзен Банк Аваль
Райффайзен Банк Аваль може бути проданий. Фото: minfin.com.ua

Австрійський Raiffeisen Bank International розпочав переговори про продаж підрозділу в Україні. Фінустанова прагне залучити близько 2 млрд євро для повернення держдопомоги та відповідності новим нормативам з капіталу.

"Ми постійно тестуємо умови,  в яких оперуємо, а також проводимо переговори - ми приймемо рішення, коли прийде час", - сказав головний керуючий банку Карл Севельда.

За його словами, банк розглядає цей захід як варіант, але не стане поспішати з діями.

Згідно з інформацією журналу Forbes, на Райффайзен Аваль, що отримав прибуток у розмірі 33 млн євро в 2012 році, є два потенційні покупці.

Raiffeisen, що змагається у Центральній та Східній Європі з належним UniCredit Bank Austria та австрійським Erste Group Bank, купив Аваль за $1,05 млрд в 2005 році.

Інвестори, яких відлякує корупція на Україні, побоюються, що країна може вплутатися в торгову війну з Росією, розсерджену наміром Києва підписати угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Erste вже вивів бізнес з України, а Bank Austria розглядає можливість продажу свого українського підрозділу - Укрсоцбанку, купленого в 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Австрійці хочуть продати Райффайзен Банк Аваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути