пʼятниця, 17 жовтня 2014 13:09

Араби не планують знижувати видобуток нафти: ціна і далі буде падати

Араби не планують знижувати видобуток нафти: ціна і далі буде падати
Фото: nr2.com.ua

Країни Перської затоки, серед яких Саудівська Аравія, Кувейт і ОАЕ на саміті Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), що відбудеться 27 листопада у Відні, виступлять проти скорочення квот на видобуток нафти.

Про це повідомили джерела The Wall Street Journal, передає УНІАН.

На майбутньому саміті можлива спроба знизити видобуток нафти для припинення падіння цін на неї. Однак, пише видання, консолідована позиція Саудівської Аравії, Кувейту та ОАЕ, швидше за все, зведе цю спробу нанівець.

"Саудівська Аравія та інші країни регіону не мають наміру погоджуватися з ідеєю про скорочення квот на листопадовій зустрічі", - заявив один з інформаторів.

Таку позицію країн Перської затоки займають через побоювання загрози часткової втрати ринків, навіть якщо це означає продовження зниження цін на нафту.

Видання нагадує, що нинішнє падіння цін на нафту було викликане почасти і внутрішньою конкуренцією в ОПЕК, держави-члени якої боролися один з одним за ринки.

Нагадаємо, нещодавно Іран, який раніше виступав за утримування цін на нафту на рівні $100 за барель, заявив, що не перешкоджатиме падінню цін на нафту.

Зараз ви читаєте новину «Араби не планують знижувати видобуток нафти: ціна і далі буде падати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути