пʼятниця, 22 березня 2013 17:21

Антимонопольний комітет дозволив продати Київобленерго росіянам

Антимонопольний комітет дозволив продати Київобленерго росіянам
"АЕС Київобленерго" обслуговує 881 тис. споживачів Київської області. Фото: dt.ua

Антимонопольний комітет (АМК) дозволив VS Energy International N.V. (Амстердам, Нідерланди) придбати акції ПАТ "АЕС Київобленерго" (Вишневе, Київська обл.) та ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" (Рівне).

Про це говориться в повідомленні АМК.

Наданий дозвіл забезпечує перевищення 50% голосів у вищих органах управління перелічених підприємств.

"АЕС Київобленерго" було засновано в 1995 році як Державне підприємство "Київобленерго", яке згодом відповідно до Указу Президента України "Про структурну перебудову в електроенергетичному комплексі України" від 4 квітня 1995 року і наказу Міністерства енергетики та електрифікації України від 2 серпня 1995 року перетворено в Державну акціонерну енергопостачальну компанію ВАТ "Київобленерго" (ДАЕК "Київобленерго"). Тоді до складу товариства увійшли Правобережні, Лівобережні і Білоцерківські електричні мережі, що належали до "Київенерго".

"АЕС Київобленерго" обслуговує 881 тис. споживачів Київської області, "АЕС Рівнеобленерго" - 412 тис. споживачів Рівненської області.

AES - глобальна енергетична корпорація, володіє розподільчими та генеруючими компаніями, в тому числі і компаніями теплової та відновлювальної енергетики, і надає послуги з розподілу і виробництва електричної енергії в 27 країнах світу. VS Energy International належить бізнесменам Олександру Бабакову і Михайлу Спектору.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет дозволив продати Київобленерго росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути