вівторок, 26 липня 2011 14:20

Американський експерт порадив Україні вступати до Митного союзу

Американський експерт порадив Україні вступати до Митного союзу

Переваги для України від приєднання до Митного союзу більш очевидні, ніж від створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом.

Таку думку висловив директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія під час круглого столу.

"Користь від створення зони вільної торгівлі з ЄС, на відміну від членства в Митному союзі, не так помітна і не так очевидна для Україні", - сказав він.

Салвія переконаний, що приєднання України до Митного союзу дало б українській промисловості вільний доступ до ринку Росії, Казахстану та Білорусі та призвело б до збільшення прямих іноземних інвестицій в українську економіку.

Експерт з економічних питань Віктор Суслов, який брав участь у круглому столі, погодився зі своїм колегою в тому, що Митний союз більш вигідний для України в економічному плані, ніж зона вільної торгівлі з ЄС.

"Зона вільної торгівлі з Євросоюзом - це більше політичний вибір, ніж економічний. Україні потрібно робити вибір на користь Митного союзу, а в майбутньому, чим більше Україна буде прогресувати, виходити з кризи, тим вона буде цікавіше і західним інвесторам", - сказав він .

Зараз ви читаєте новину «Американський експерт порадив Україні вступати до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути