пʼятниця, 04 травня 2018 14:53

Яку грошову допомогу отримають ветерани у травні

Яку грошову допомогу отримають ветерани у травні
Разова грошова допомога залежатиме від категорії одержувача. Фото: Depo.Суми - Depo.ua

В Україні до 5 травня ветерани отримають разову грошову допомогу.

Виплати отримають учасники бойових дій, до яких прирівняли і постраждалих на Майдані. Також інваліди та учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Грошову допомогу виплатять тим, на кого поширюється дія закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Також жертви нацистських переслідувань, повідомили у прес-службі Міністерства соцполітики.

Грошова допомога залежатиме від категорії одержувача. Так, особи з інвалідністю I групи внаслідок війни та визнані особами з інвалідністю в'язні концентраційних таборів, кому на момент ув'язнення не виповнилося 14 років, отримають 3 685 грн, II групи - 3 265 грн, III групи - 2 845 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1451 день в АТО: вперше за 4 роки військові однієї з частин Рівного повернулися додому

Учасникам бойових дій, колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків виплатять 1 265 грн. 3 685 грн отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Членам сімей загиблих внаслідок війни, жертвам нацистських переслідувань сплатять 630 грн. Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, яких насильно вивезли на примусові роботи - 525 грн.

В Україні запропонували створити Міністерство у справах ветеранів. Очікується, що нове відомство займатиметься соцзахистом учасників бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Яку грошову допомогу отримають ветерани у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути