понеділок, 10 лютого 2014 14:28

Як водії заробляють на українських заробітчанах

Як водії заробляють на українських заробітчанах
В Італії люблять посилки з України. Фото: kamyshin.ru

Володимир Тарасюк возить пасажирів і передачі з італійської Верони у Львів. Заробляє у такий спосіб 4 роки.

"Спочатку мій брат Іван цим бізнесом займався, - розказує Тарасюк. - Але тепер він живе в Італії. Знайшов там дружину. Має проблеми зі спиною, тому більше їздити на такі відстані не може".

Пасажири платять від 150 євро за квиток. За 20 євро водій погоджується перевезти в Україну конверт з грошима, 2 євро бере за 1 кг передачі.

"У Вероні я буваю через тиждень, крім великих релігійних свят, - розказує Володимир. - Передачі вожу і з України. Вони не такі великі, як передають наші заробітчани додому, але в Італії на них чекають ще більш, ніж тут. Нашим людям там багато продуктів, до яких звикли, не знайти. Нема гречки і кислих огірків, оселедців і квашеної капусти".

Відмовляється перевозити передачі з горілкою, цигарками, молочними і м"ясними продуктами.

"На кордоні сумки перевіряють. Якщо знайдуть, можуть повикидати. Назад можна везти сир і ковбаси, а в ЄС не пускають, - пояснює водій. - З Італії мами і бабусі передачі приносять майже щомісяця. Дають конверти з грошима і сумки з сиром, ковбасою, кавою і одягом. Там товари дешевші, ніж у нас, і якість зовсім інша. Нема емульгаторів, все більш натуральне".

Тарасюк на замовлення возить заробітчанам українські товари. Продає їх із надбавкою на 10-20%.

"Часто вожу наші цукерки і згущене молоко, гречку і сало, шпроти і кільку в томаті. На наступну неділю маю 2 замовлення на гречаний і липовий мед, просять привезти гірчиці і аджики, декому привожу українські книжки і журнали. Залюбки читають Марію Матіос, Люко Дашвар і Василя Шкляра. Від коли революція почалася, то наші газети вожу пачками. Люди хочуть знати, що відбувається на Майдані і на Грушевського насправді", - каже водій.

За його словами, заробітчани користуються його послугами передачі посилок, бо це як мінімум у 4 рази дешевше, ніж через пошту.

"Мені вони платять по 2 євро - приблизно 22 гривні за 1 кілограм посилки, а через пошту 8-10 євро - майже 100 гривень. Зі мною розраховуються у євро. Здачу в гривнях брати не хочуть. Дехто навіть призабув, як наші гроші виглядають. Майже усі клієнти постійні. За день-два до передачі телефонують, повідомляють про свої плани", - зазначив Тарасюк.

Через інтернет продає італійські сири, каву, солодощі, пасту, горіхове масло і шоколадні креми, майонези і кетчупи, тісто на лазанью. Кава коштує від 35 грн, пачка спагеті (0,5 кг) - від 9 грн, 1 л оливкової олії - від 70 грн. Сир Брі (200 гр) – 25 грн, салямі (0,5 кг) – 56 грн. Соуси - від 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як водії заробляють на українських заробітчанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути