вівторок, 20 грудня 2016 15:30

У Нацбанку не побачили паніки на валютному ринку

У Нацбанку не побачили паніки на валютному ринку
Информатор

Ситуація на валютному ринку залишається спокійною.

Про це розповів заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

"Фундаментально не бачимо негативних впливів на курс. Маємо хороші надходження від урожаю, експортних продуктів. Для згладжування ситуативних коливань НБУ виходитиме на ринок", - сказав Чурій.

За його словами, націоналізація Приватбанку не вплинула на валютний ринок.

Національний банк встановив офіційний курс гривні на рівні 26,39 грн за долар. Офіційний курс не змінився. Готівковий курс долара зростає другий день поспіль. Готівковий долар в обмінниках купують за 27,36 грн, продають по 27,42 грн.

"Сьогодні у відповідь на появу дисбалансів на міжбанківському валютному ринку ми провели аукціон з продажу іноземної валюти. Задовольнили заявки учасників ринку на 28,4 мільйона доларів. Загальний обсяг поданих заявок становив 37,9 мільйона доларів, тобто ми задовольнили 62% заявок за мінімальним курсом аукціону. Максимальний курс становив 26, 50 гривень за долар, мінімальний - 26.45 гривень за долар, середньозважений курс - 26,46 гривень за долар", - прокоментував Чурій.

18 грудня уряд прийняв рішення націоналізувати Приватбанк. Для оздоровлення фінустанови її потрібно докапіталізувати на 148 млрд грн.
Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку не побачили паніки на валютному ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути