вівторок, 02 жовтня 2012 14:14

Ахметов віддав "Нафтогазу" чергові сотні мільйонів боргу

Ахметов віддав "Нафтогазу" чергові сотні мільйонів боргу
"Київенерго" перерахувало 241,492 млн грн НАК "Нафтогаз України". Фото: comments.ua

ПАТ "Київенерго" 1 жовтня перерахувало 241,492 млн грн НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

"Ці кошти - остання частина передбаченої постановою Кабінету міністрів №517 від 11.06.2012 р. компенсації "Київенерго" різниці між чинними тарифами на теплову енергію для потреб населення в Києві та собівартістю її виробництва", - сказано в повідомленні.

Кошти надійшли на рахунок "Київенерго" від Київської міської державної адміністрації (КМДА) 1 жовтня.

КМДА в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з державного бюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови Кабміну №517.

"Зберігаючи тарифи на теплову енергію для потреб населення на рівні близько 50% від собівартості її виробництва, держава взяла на себе зобов'язання із компенсації різниці в тарифах. Завдяки отриманій у 2012 році компенсації компанія провела розрахунки з газовиками. Це дає нам підстави сподіватися на стабільне проходження опалювального сезону. Проте у зимовий період споживання газу для опалення столиці суттєво зросте, а відтак і борг за нього знову накопичуватиметься", - підкреслив генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може і не запровадити мита на імпорт нафтопродуктів - експерт

Щодня протягом опалювального сезону столиця споживає газу орієнтовно на суму 20 млн грн.

Станом на 2 жовтня, з урахуванням отриманої компенсації заборгованість із різниці в тарифах перед "Київенерго" становить 1,564 млрд грн, а заборгованість компанії перед газовиками за спожитий на теплоенергію для населення газ - 287,3 млн грн.

Нагадаємо, в липні-вересні "Київенерго" перерахувала "Нафтогазу" 2,005 млрд грн за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення. Ці кошти були отримані компанією як компенсація різниці в тарифах.

Зазначимо, в грудні 2011 року 25% акцій компанії "Київенерго" купила компанія Ріната Ахметова "ДТЕК Холдинг Лімітед".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов віддав "Нафтогазу" чергові сотні мільйонів боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути