середа, 04 липня 2012 09:16

Ахметов продав свою частку в Свердловському машинобудівному заводі

Ахметов продав свою частку в Свердловському машинобудівному заводі
Рінат Ахметов продав частку в Свердловському машинобудівному заводі. Фото: president.gov.ua

Компанія "Гірські машини", що входить в СКМ бізнесмена Ріната Ахметова, продала приналежну їй частку в Свердловському машинобудівному заводі міноритарію підприємства - компанії УТЕК, повідомив продавець.

Як пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Гірські машини" виїхали із заводу", власник УТЕК та в.о. директора заводу Дмитро Макаренко уточнив, що він придбав 61,55% акцій заводу, що належали Ukrainian Machine Building Holding Limited (холдингова компанія Гірських машин). Ще 28,32% він володів до угоди, інші акціонери не розголошуються.

"Угода поки не закрита, зараз ми завершуємо транзакцію", - уточнив він.

Експерти оцінюють угоду недорого. Грунтуючись на звітності компанії за 2011 рік та поточних мультиплікатора зарубіжних компаній (оцінка за показником EV / Sales) її сума навряд чи перевищила $5 млн, вважає старший аналітик ІК Dragon Capital Таїсія Шепетко.

У компанії Гірські машини пояснюють продаж Свердловського заводу надлишком потужностей - в структурі групи є інші підприємства з виробництва гірничодобувного обладнання. За словами гендиректора Гірських машин Євгена Ромащина, Дружківський і Каменський машинобудівні заводи можуть поступово налагодити ремонт обладнання з більшою ефективністю, ніж це було на Свердловському заводі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні треба дружити з Китаєм, щоб впливати на переговори з Росією - експерт

Макаренко зазначає, що завдяки великим клієнтам - ДТЕК Свердловантрацит, ДТЕК Ровенькиантрацит і Краснодонвугілля - підприємство буде і далі розвиватися в сегменті ремонту і відновлення виробництва гірничо-шахтного устаткування. Водночас, за його словами, частина потужностей буде перепрофільована під інші проекти, які зараз опрацьовуються.

Свердловський машинобудівний завод спеціалізується на ремонті механізованих кріплень, навісного обладнання, металоконструкцій. У 2011 році підприємство збільшило чистий дохід на 23,4%, до 60,26 млн грн, а його чистий збиток скоротився в 2,2 разу, до 6,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов продав свою частку в Свердловському машинобудівному заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути