четвер, 26 грудня 2013 12:40

Ахметов потрапив до ТОП-100 найбагатших людей планети (Інфографіка)

Ахметов потрапив до ТОП-100 найбагатших людей планети (Інфографіка)
Рінат Ахметов посів 84 місце у рейтингу багатіїв. Фото: flickr.com

Власник групи "Сістем кепітал менеджмент" Рінат Ахметов посів 84 місце у списку найбагатших людей за версією агентства Bloomberg.

Згідно з даними видання, за рік статки українського олігарха зросли на $40,1 млн до $12,8 млрд. Цікаво, що Forbes оцінює його багатство значно вище - у $15,4 млрд.

У короткому резюме зазначено, що Ахметов є союзником президента Віктора Януковича, контролює половину металургійної, вугільної галузей та галузі виробництва електроенергії в Україні.

За оцінкою Bloomberg, статки Ахметова - такі ж, як і у росіянина Михайла Прохорова (83 місце), а також американців Джима Гуднайта (82) і Руперта Мердока (81).

На сходинку нижче Ахметова розмістився британець Джеральд Гросвенор з $12,7 млрд.

Власник "СКМ" є єдиним українцем у рейтингу. А от росіян відразу 17. Найбагатшим з них видання назвало Алішера Усманова ($20 млрд), а "найбіднішим" - Олексія Кузьмічова ($8,4 млрд).

Очолює ж список найбагатших людей планети американець Білл Гейтс, статки якого оцінили у $77,5 млрд, що на 239,6 млн більше, ніж рік тому. Друге місце віддали мексиканцю Карлосу Сліму ($72,4 млрд). Замикає трійку Амандо Ортега з Іспанії ($65 млрд).

Жінок у списку ТОП-багатіїв - 19. Найбагатша з них - Крісті Уолтон, яка має $38,6 млрд. Вона володіє акціями торговельної мережі Wal-Mart, що є найбільшим приватним роботодавцем у США, та часткою генератора сонячної енергії First Solar.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов потрапив до ТОП-100 найбагатших людей планети (Інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути