вівторок, 31 січня 2017 14:17

Агрохолдинг "Мрія" відновив контроль над 10 компаніями

Агрохолдинг "Мрія" відновив контроль над 10 компаніями

Агрохолдинг "Мрія" повернув собі корпоративні права 10 юридичних осіб та їх земельні активи в розмірі 5 тисяч га.

Відповідне рішення прийнято Комісією при Міністерстві юстиції з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації, повідомляє прес-служба холдингу.

Згідно з повідомленням, відповідним наказом Мінюсту були скасовані незаконні реєстраційні дії щодо цих компаній в Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

У компанії зазначили, що корпоративні права вищевказаних компаній були незаконним шляхом переоформлені попереднім менеджментом "Мрії" на сторонніх фізичних осіб, які не пов'язані з агрохолдингом.

Зокрема, "Мрії" було повернуто корпоративні права таких юридичних осіб: ТОВ "Новагріс", ТОВ "Агропродукт 2", ПАП "Колос" (Тернопільська область), ТОВ "Агроніка-1", ТОВ "Слобідка Смотрицька", ТОВ "Жищинці", ТОВ "Баркософт Агро 2" (Хмельницька область), ПП "Агро-Віта", ТОВ "Іване-Золоте" (Івано-Франківська область), ТОВ "Промінь-Агро" (Чернівецька область).

"Попередніми власниками компанії на момент дефолту були незаконно виведені кілька десятків юридичних осіб, на яких було оформлено понад тисячу одиниць техніки та договори оренди близько 60 тисяч га", - говорить директор юридичного департаменту "Мрії" Сергій Ігнатовський.

"За більш ніж 2 роки, що тривають кримінальні розслідування і судові розгляди, це - перша реальна дія з боку держави, спрямована на захист прав іноземних інвесторів і повернення вкраденого у них майна", - додав він.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов'язаннями і оголосила дефолт.
Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поруки, наданих "Мрією" компаніям, афільованим з сім'єю Гут (колишніх власників), на момент оголошення дефолту становила 1,3 млрд дол.

З лютого 2015 року контроль над активами "Мрії" перейшов до її кредиторів - переважно європейських і американських інвесторів, які прийняли рішення зберегти агрохолдинг. Тоді ж був призначений новий менеджмент агрохолдингу.

У вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день становить 1,1 млрд дол.

Зараз ви читаєте новину «Агрохолдинг "Мрія" відновив контроль над 10 компаніями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути