четвер, 09 серпня 2012 09:16

Аграрії зібрали вже понад 25 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових

Аграрії зібрали вже понад 25 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових
Сергій Кваша: На 8 серпня в Україні зібрано врожай ранніх зернових і зернобобових культур з 99,7% площ. Фото: latifundist.com

Українські аграрії вже зібрали 25,1 мільйона тонн ранніх зернових і зернобобових культур.

Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Сергій Кваша.

За його словами, жодних підстав говорити про проблеми у забезпеченні продовольчої безпеки немає.

"Станом на 8 серпня в Україні зібрано врожай ранніх зернових і зернобобових культур з 99,7% площ, намолотили 25,1 мільйона тонн, з яких пшениці – 16,3 мільйона.  Цих обсягів достатньо для забезпечення безпеки на українському продовольчому ринку, а також для забезпечення потреб тваринництва", – цитує його заяву прес-служба Мінагрополітики.

Кваша зазначив, що завдяки збільшенню резервів продовольчого зерна в Аграрному фонді, у 2012 році його загальний обсяг буде становити понад 2 млн тонн. Такі запаси стануть рекордними за всі роки існування Аграрного фонду та сприятимуть стабілізації цін на внутрішньому ринку, вважає він.

"Щодо цінової доступності, то ми зможемо мати зерно приблизно по 1800 гривень за тонну. При переробці його на борошно це дозволить мати ціну на внутрішньому ринку 2880 гривень за тонну борошна вищого ґатунку.  Таким чином, є всі підстави говорити про те, що у контексті ринку зерна та впливу на продовольчу безпеку, ці інструменти будуть реалізовані з метою формування цінової доступності для українського споживача", - розповів Кваша.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров та міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк неодноразово говорили про те, що в Україні є всі умови для забезпечення відкритості українського зернового ринку, а  також є  можливість не тільки забезпечити продовольством країну, але й продовжувати інтенсивну експортну політику на зовнішні ринки.

Зараз ви читаєте новину «Аграрії зібрали вже понад 25 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути