вівторок, 31 січня 2012 12:23

Аграрії переплатять 4,4 мільярда через підвищення оренди землі - експерти

Аграрії переплатять 4,4 мільярда через підвищення оренди землі - експерти

Додаткові витрати аграріїв через збільшення нормативної грошової оцінки сільгоспземель в 1,756 разу сягнуть 4,4 млрд грн в 2012 році.

Такий прогноз оприлюднили експерти асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Згідно з повідомленням асоціації, ця норма, закріплена постановою Кабінету міністрів № 1185 від 31 жовтня 2011 року, набула чинності 1 січня 2012 року.

"Звісно, закладена до постанови №1185 ідея звучить привабливо, адже йдеться про спробу підвищити доходи жителів сільської місцевості. Водночас ми не повинні забувати: для того, щоб виплатити гроші, їх треба спочатку заробити", - наведено в прес- релізі слова президента УКАБ Алекса Ліссітси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні долар подешевшав на 3 копійки, курс євро опустився на 10 копійок

Як зазначають експерти УКАБ, в гіршому становищі опиняться сільгосппідприємства, які до 2012 року динамічно збільшували ставки орендних платежів, підвищуючи їх в окремих випадках до 7-10% нормативної грошової оцінки.

"Орендна плата для таких компаній стане просто непідйомною, адже 2 тис. грн в перерахунку на гектар - це половина загальних витрат на виробництво зернових або олійних культур", - зазначено в прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Арбузова кажуть, що фальшивих гривень стало у 1,5 разу менше

Постанова Кабміну "Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів" набула чинності 1 січня 2012 року.

Відповідно до змін, до показників нормативної грошової оцінки ріллі, проведеної станом на 1 липня 1995 року (з урахуванням коефіцієнта індексації), застосовується додатковий коефіцієнт 1,756.

Зараз ви читаєте новину «Аграрії переплатять 4,4 мільярда через підвищення оренди землі - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути