Ексклюзиви
неділя, 01 червня 2014 11:57

8 тисяч гривень на випускний витрачають київські школярі

8 тисяч гривень на випускний витрачають київські школярі

Випускний цього року обійшовся у півтора рази дорожче, ніж торік. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла випускниця Анастасія Вальчук з Києва.

"Торік школу закінчувала моя сестра, - розказує Анастасія. – Батьки на випускний витратили всього 5 тисяч гривень. Тепер у 8 тисяч ледь вклалися".

Випускний вечір дівчина відсвяткувала 31 травня. За словами Вальчук, найбільше витратили на сукню та взуття.

"На сукні економити не хотіла, - пояснює випускниця. - Тому гроші на неї збирала сама майже рік – тисячу гривень подарували на день народження, ще 500 гривень наколядувала. 2,5 тисяч гривень доклали батьки. Ще в березні купили від львівської дизайнерки Оксани Мухи бежеве плаття фасону "рибка". Не хотіла ні пишного, ні міні. Якби купувала сукню зараз, вибрала б вишиту. Зараз вишиванки у моді, як ніколи раніше".

1,2 тисячі гривень заплатили за ресторан – по 400 гривень з людини.

"Спочатку мали платити по 350 гривень, але, коли долар виріс, нам ціну теж підняли. Хотіли на 100 гривень, але сторгувалися на 50, - розказує Вальчук. – Ще 400 гривень віддали за макіяж і зачіску, 200 – за манікюр. Також 200 заплатили за лімузин. На ньому з однокласниками їхали від школи до ресторану. На клас замовили 3 машини".

500 гривень віддали за біжутерію та клатч, 600 гривень – за босоніжки з відкритим носком.

"250 гривень заплатили за шкільний фотоальбом, а 200 за відеозйомку випускного у школі і ресторані, - каже випускниця. – По 150 гривень скидалися на квіти вчителям, по 100 – на подарунок школі. Ще по 100 гривень з однокласниками скинулися на живу музику. Декому з однокласників випускний обійшовся у 10-11 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «8 тисяч гривень на випускний витрачають київські школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути