середа, 17 вересня 2014 11:15

1,20 гривні на кілограмі каштанів заробляють пенсіонери і діти

1,20 гривні на кілограмі каштанів заробляють пенсіонери і діти

У місті Вишневому під Києвом у населення приймають плоди кінського каштана. Заготівельники платять 1,2 грн за кілограм каштанів.

"Раніше постійно з сином приходили на дитячий майданчик. Він у відерце збирав каштани, - розповідає Лідія Суворова з Вишневого. – Тепер каштанів майже не знайдеш. Усі визбирали. З пакетами, кошиками і сумками під деревами ходять безпритульні, пенсіонери і діти".

Оголошення про покупку каштанів розклеїли по місту. Плоди приймають цілі і чисті, без шкаралупи.

"Вчора здав майже 8 кілограм каштанів, - розповідає пенсіонер Володимир Іванович. – Пункт прийому каштанів недалеко від мого дому. Прогулявся по вулицях десь зо 2 години. Каштани саме почали падати. Деякі доведеться виймати з колючого панциря. Бо приймають тільки чисті і цілі плоди. Багато каштанів, які падають на проїжджу частину, роздавлюють водії під колесами. Такі плоди не підходять".

Для чого потрібні плоди кінського каштану, заготівельники не зізнаються. В інтернеті чимало оголошень про закупівлю каштанів у Черкасах та Хмельницькому.

"Ми скуповуємо каштани другий рік, - розповідає телефоном Ігор з Черкас. – Приймаємо по 1,50 гривня. Заготовляємо каштани лише восени, коли їхній сезон. Весь час протягом року приймаємо також скло і макулатуру. Здебільшого каштани приносять діти. Назбирують по 3-4 кілограми в день після школи. Вчора подружжя привезло два мішка каштанів. Заробило 140 гривень. У мішку майже 50 кілограм. Кажуть, каштан у них росте на подвір'ї. Безхатьки здають рідко. Їм вигідніше принести склотару".

За словами Ігоря, плоди кінського каштану закуповують фармацевтичні компанії. З них виготовляють медичні препарати. Також каштани закуповують на експорт.

Плоди кінського каштана містять речовину есцин. На її основі виготовляють лікарські засоби проти варикозного розширення вен і набряків.

Зараз ви читаєте новину «1,20 гривні на кілограмі каштанів заробляють пенсіонери і діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути