середа, 15 березня 2023 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зрив" контрнаступу ЗСУ через втрати: РНБО спростувала статтю WP

"Зрив" контрнаступу ЗСУ через втрати: РНБО спростувала статтю WP
Секретар РНБО Олексій Данілов зробив заяву щодо статті The Washington Post про втрати і контрнаступ ЗСУ. Фото: facebook.com/rnbou

Днями американська газета The Washington Post поставила під сумнів контрнаступ української армії через втрати на фронті.

Ця інформація не відповідає дійсності, заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Ми дуже уважно читали ці газети перед 24 лютого (2022 року, початком вторгнення РФ. – Gazeta.ua) коли вони всі одноголосно нам розповідали, що буде халепа... Сьогодні починається новий етап, і я б дуже хотів, щоб його не підтримували наші ЗМІ. Те, що вони (The Washington Post. – Gazeta.ua) розповідають – дійсності не відповідає", – стверджує Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде наш контрнаступ" – Резніков про початок нового періоду війни

Він додав, що ситуація дійсно складна, адже Україна вже понад рік веде війну "проти великої за розміром, але не за розумом країни".

"Але зараз розхитувати ситуацію шляхом надання інформації, яка не відповідає дійсності, не зовсім приємна річ. Зверніть увагу, що прізвищ нема – у них якісь джерела. І вони починають зараз таку гру", – підсумував Данілов.

13 березня видання The Washington Post оприлюднило статтю. У ній стверджувалося, що якість української армії погіршилася внаслідок втрат на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців, що змусило деяких українських чиновників поставити під сумнів готовність Києва до довгоочікуваного весняного наступу.

Зараз ви читаєте новину «"Зрив" контрнаступу ЗСУ через втрати: РНБО спростувала статтю WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути