неділя, 07 серпня 2016 14:50

Землетрус у Маріуполі може повторитись

Землетрус у Маріуполі може повторитись
Потріскана стіна в одному з будинків / фото: Facebook

В Маріуполі за 6-8 годин можуть повторитись підземні поштовхи.

Про це каже прес-секретар оперативно-тактичної групи сектора "Маріуполь" Іван Чмара, пише УНН.

Посилається на дані сейсмологів. Також він висловив зауваження щодо роботи сейсмологів.

"Про такі поштовхи повинні були повідомити заздалегідь", - каже він.

Магнітуда землетрусу становила 4,6-4,7 одиниць за шкалою Ріхтера, при цьому воно мало тектонічну природу і навряд чи його причиною став вибух. Про це зазначає заступник директора з наукової роботи Інституту геофізики ім.Суботіна Олександр Кендзер, передає Інтерфакс-Україна.

"Це було тектонічне землетрус, бо глибину його оцінюють в 10 км. На цій глибині вже шахт немає, так що навіть при бажанні щось там підірвати не вдалося б. Такої сили вибух вже ставився б до маленького ядерної зброї. Навряд-чи це вибух. Коли мова йде про те, як землетрус відчувався на поверхні, тоді воно вимірюється в балах. По всій видимості, 7 балів не було. Було десь між 5 і 6 балами у вогнищі землетрусу. Принаймні, більше інформації, ніж про 6 балах, немає, і це де-то вже поблизу вогнища. Є відомості про те, що падала посуд, те, що на високих поверхах відчувалися дуже високі коливання, при чому там вони тривали досить довго – декілька секунд. І якщо за ці кілька секунд в резонанс потрапляють коливання ґрунту, тоді можуть сильно розхитуватися будівлі", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо не бомблять, то земля трясеться" - маріупольці про землетрус

Нагадаємо, сьогодні близько 11:15 у Маріуполі була зафіксована сейсмічна активність з амплітудою 4,7-4,9 за шкалою Ріхтера.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Маріуполі може повторитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути