середа, 31 серпня 2016 15:16

За війну в Україні тисячі російських військових отримали медалі - Bellingcat

Десятки тисяч російських військовослужбовців брали участь у збройному конфлікті на Донбасі. Частина з них отримала за це державні нагороди.

Про це заявила у своєму розслідуванні міжнародна група активістів-розслідувачів Bellingcat.

Їхнє дослідження базується на аналізі номерів медалей за відвагу в бою, фото яких виклали в соцмережах російські військовослужбовці у період з 2014 до 2016 року.

"Ми можемо довести, що 2014-го і 2015 року кількість усіх медалей раптово зросла порівняно з кількістю медалей, які вручали до 2014 року. З 7 листопада 2014-го до 18 лютого 2016-го вручили 4300 медалей "За бойові заслуги", - вказано у звіті.

Ці факти свідчать про те, що в цей період російська армія брала активну участь у великих бойових діях. Тоді вручили понад 10 000 медалей.

  Опубліковані фото медалей
Опубліковані фото медалей

Відповідно до цього дослідники зробили кілька висновків.

"У 2014-2015 роках тисячі російських військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, нагородили медалями за свою діяльність під час цих операцій",- зазнають у Bellingcat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд схвалив стратегію відновлення миру на Донбасі

Також потрібно враховувати, що до нагороди навряд чи представили всіх російських військовослужбовців, які воювали з Україною. Тому розслідувачі стверджують, що "швидше за все, в конфлікті на Донбасі брали участь або робили внесок десятки тисяч російських військовослужбовців".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що на Донбасі немає російських військових, а є лише "добровольці". Ці заяви заперечували Україна і Захід, закликаючи Москву припинити підтримувати військовою силою і технікою бойовиків на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «За війну в Україні тисячі російських військових отримали медалі - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути