четвер, 26 січня 2017 17:02

Вугілля з окупованого Донбасу продовжать возити в Україну

Вугілля з окупованого Донбасу продовжать возити в Україну

Києву для успішного продовження опалювального сезону потрібне вугілля з окупованих територій Донбасу.

Про це заявив голова Служби безпеки Василь Грицак, повідомляє "Еспресо.TV".

"Для нашої економіки вкрай необхідне вугілля. СБУ не регулює, хто і в яких кількостях постачатиме його на підконтрольну Києву територію. Але без нього ми не можемо обійтися, наскільки мені відомо від чиновників Мінекології", - заявив Грицак.

Від початку конфлікту СБУ контролювала всі переміщення та перевезення через лінію розмежування. Але потім передала ці повноваження міжвідомчій групі, яка була створена задля зменшення корупції, нагадав голова СБУ.

"Зараз процес переміщення вугілля з Донбасу має контролювати Державна фіскальна служба, а СБУ - дії посадовців ДФС", - зауважив Грицак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бізнес з окупантами йде повним ходом" - Парасюк показав шокуюче фото

20 великих виробництв, розташованих на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, сплачують податки в український бюджет. Це корпорації "Індустріальний союз Донбасу" - 3, ДТЕК - 8 і 9 заводів Метінвесту.За 2015-й і перший квартал 2016 року вони заплатили податків у бюджет на 5 783,11 млн гривень
Зараз ви читаєте новину «Вугілля з окупованого Донбасу продовжать возити в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути