четвер, 25 серпня 2016 16:09

"ЗСУ не пішли в атаку через дощі" - Захарченко

"ЗСУ не пішли в атаку через дощі" - Захарченко
Фото: e-news.pro

Так званий ватажок ДНР Олександр Захарченко пояснив, що наступ української армії на Ясинувату не відбувся, бо раптово пішли дощі.

Про це він розповів 25 серпня на прес-конференції у Донецьку.

Раніше в сепаратистських ЗМІ активно поширювали провокативну інформацію про те, що "ЗСУ готують захоплення Ясинуватої в ніч на 25 серпня, техніку стягнули до фронту".

"Розпочатий несподівано дощ зірвав запланований наступ ЗСУ на ділянці Спартак-Ясинувата", - цитують ватажка ДНР сепаратистські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибух у Донецьку - замах на Моторолу" - Захарченко

За його словами, у "командування ДНР" була інформація про намір ЗСУ 24 серпня зробити прорив на ділянці Спартак-Ясинувата.

"Але пішов дощ, і українська техніка не змогла проїхати розмоклий ґрунт", - заявив лідер самопроголошеної ДНР.

Щоб уникнути в подальшому настільки безглуздих пояснень з приводу дезінформації "розвідки" бойовиків Захарченко оголосив, що "наступного разу ми не робитимемо екстрених заяв".

Нагадаємо, раніше Захарченко заявив, що біля його будинку в понеділок, 22 серпня, виявили вибуховий пристрій.

Понад 2 роки Донеччина перебуває під контролем бойовиків. Після референдуму 11 травня 2014 року вони проголосили Донецьку народну республіку. До війни на цих територіях проживали 3,9 млн осіб, 2016-го - 2,3 млн. Ватажком так званої ДНР проголосили Олександра Захарченка. До війни він видавав книжки, торгував продовольчими товарами, алкоголем і тютюном.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ не пішли в атаку через дощі" - Захарченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути