середа, 07 вересня 2016 17:42

Волонтери показали зброю Росії на Донбасі

Волонтери показали зброю Росії на Донбасі
Фото: dt.ua

Міжнародне співтовариство InformNapalm провело ідентифікацію понад 30 типів озброєння і спецтехніки збройних сил Росії на Донбасі.

Усі дані, за запевненнями волонтерів, були вилучені під час моніторингу відкритих джерел інформації.

"Велика частина техніки є порівняно новими зразками, які надійшли на озброєння ЗС РФ в період з 2004 по 2015 рік. Фіксація наданих у звіті озброєнь і техніки прямо вказує на російський слід їх виникнення в окупованих районах Луганської та Донецької області. У даний звіт включені виключно підтверджені дані, в базу не вносилися зразки озброєнь, про які повідомлялося розвідувальними структурами України, але без фото або відео підтверджень", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія постачає на Донбас браковану зброю

До цієї бази даних поки не внесли ЗРК "Бук", з якого збили рейс MH17 на Донеччині. Оскільки найближчим часом очікується офіційний звіт слідчої групи, яка вкаже точний тип ракети. Це дозволить назвати точну модифікацію ЗРК, з якого вона була випущена.

Нагадаємо, раніше прес-конференції заявив секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія використовує Донбас як полігон для нової зброї.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери показали зброю Росії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути