Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2016 15:42

"Він поїхав на Донбас, щоб захищати свій Крим" - Рефат Чубаров на прощанні з бійцем "Айдару"

Сьогодні побратими та рідні попрощалися зі 60-річним бійцем "Айдару". Руслан Муждабаєв помер 26 грудня у бліндажі від зупинки серця.

Бойовий шлях "Татарина" почався з Революції гідності. На Майдан він приїхав з Криму. Після революції вирушив добровольцем в "Айдар".

  Руслан на Революції Гідності
Руслан на Революції Гідності

"Останні його роки були для нього неспокійними, болючими. 2013 року він зірвався з Криму. Пішов на Майдан. Пробув там всю Революцію гідності", - сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Я знаю добре одного з його синів. Його звати Рефат. Він був одним з людей, які охороняли мене, коли почалась окупація. Було досить небезпечно. Рефат з іншими молодими хлопцями багато діб був навколо мене.

Ми знаємо цю родину. Боляче те, що ми ховаємо Руслана далеко від Криму. Далеко від землі, до якої він повертався все життя. Він поїхав далеко від Криму, щоб захищати свій Крим. Ми тішимося такими людьми, які укріплюють нашу націю. Зміцнюють українців і кримських татар", - сказав Gazeta.ua Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували фото та імена 9-х загиблих бійців

"Татарин" - скромна, спокійна людина, дуже переживав за те, що ми не звільняємо Крим.

Пам'ятаю стоїть "Татарин" у караулі на воротах. Я приїжджаю, він плаче. Старий дорослий чоловік зі сльозами на очах просить, щоб я його забрав на передові позиції. Хотів постійно воювати. Завжди рвався в бій", - розказує Gazeta.ua боєць 2-ї афганської роти на позивний "Монах".

 

"Жодного дня не був у госпіталю самостійно. Хвороба підбивала. Він казав: "Ні, я буду з вами". Скільки разів йому казали: "Йди відпочинь трошечки". Він: "Ні, не зараз. Не час відпочивати", - пригадує для Gazeta.ua боєць 2-ї штурмововї роти "Айдару" на позивний "Вовк".

"Старіти ми не маємо права, ні духом, ні тілом, старіти не можна нам. Доки є АТО. А то, що я в 60 років тут, може хоч одного хлопця цим обережу, нашого українця. Війна - це справа дорослих, а не молодих", - говорив "Татарин".

Зараз ви читаєте новину «"Він поїхав на Донбас, щоб захищати свій Крим" - Рефат Чубаров на прощанні з бійцем "Айдару"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути