середа, 17 серпня 2016 13:43

Відповідь на російську агресію - жорстка дипломатія, санкції і зброя - Яценюк

Відповідь на російську агресію - жорстка дипломатія, санкції і зброя - Яценюк

Російська агресія загрожує Україні та всьому вільному світу. Відповіддю на це є жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні збройні сили.

Про це заявив лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у середу, 17 серпня, в Брюсселі по завершенні зустрічі з заступником генсека НАТО Александром Вершбоу.

Колишній прем'єр-міністр наголосив, що безпекова ситуація в світі катастрофічна. Причина цього - Російська Федерація.

"Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська. Агресія Росії проти Грузії, російська військова присутність в Придністров'ї, російська військова діяльність в Сирії. Росія дестабілізує світ", - сказав він.

За його словами, зараз Україна перебуває "на передовій захисту своєї незалежності і захисту країн-членів Європейського Союзу і країн-членів НАТО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО втратило південно-східний фланг - Марчук

"Без реальної, дуже чіткої практичної допомоги від країн-членів НАТО в постачанні озброєння для української армії, захистити Україну і захистити Європу від озброєної до зубів Росії - непросто", - сказав лідер "Народного фронту".

Яценюк також нагадав, що пакет допомоги, наданий НАТО Україні після Варшавського саміту, - практично найбільший за всю історію Альянсу.

"Проте до цього пакету допомоги не входить постачання зброї. І це вже питання двосторонніх відносин України з країнами-членами Альянсу. Два роки ми не просто займаємося цим питанням – ми б'ємося. Але остаточного рішення не прийнято. В цей час Росія витрачає мільярди доларів на озброєння. Окуповані території Донбасу стали тестовим майданчиком нової зброї Росії", - наголосив лідер "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Відповідь на російську агресію - жорстка дипломатія, санкції і зброя - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути