пʼятниця, 17 лютого 2017 03:12

Віце-прем'єр назвав блокаду Донбасу безглуздою

Віце-прем'єр назвав блокаду Донбасу безглуздою

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко вважає блокаду поставки енергоресурсів з окупованого Донбасу безглуздою.

Розенко зазначив, що такі дії учасників блокування несуть вкрай негативні наслідки як для підприємств, розташованих у районі проведення АТО (Авдіївський КХЗ), так і тих, що знаходяться в інших регіонах, передає "112 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняття блокади на Донбасі силою не обговорювали на засіданні РНБО - міністр

"Мало хто звернув увагу на повідомлення, яке було 2-3 дні тому, що Авдіївський коксохім – це бюджетоутворююче підприємство, одне з найбільших підприємств на тій території, де працюють сотні людей. Воно оголосило, що в результаті цієї блокади вони переходять на п'ятиденний робочий день. Це не прив'язано. Надзвичайний стан – це наслідки цієї ситуації. А причина, абсолютно безглузда, на мій погляд, блокада. Друге, Авдіївський коксохім заявляє про те, що вони переходять на скорочений робочий день і через тиждень є загроза закриття підприємства на лінії зіткнення, в якому соціальному становищі знаходиться ціле місто", - сказав Розенко.

Президент України Петро Порошенко позначив ризики для металургії та загрозу скорочення валютних надходжень через блокаду Донбасу. Про це глава держави заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр назвав блокаду Донбасу безглуздою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути