середа, 22 червня 2016 00:23

В ЛНР затримали журналістку з Івано-Франківська

В ЛНР затримали журналістку з Івано-Франківська

Бойовики ЛНР заявили про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу "Голос–інфо" Ольги Богданової, повідомляється на одному з сайтів бойовиків.

Нібито Богданова в якості агента Служби безпеки України з позивним "Метель" збирала та передавала інформацію "політичного та воєнного характеру" на контрольованій ЛНР території, використовуючи особистий контакт з "військовослужбовцям" одного з місцевих підрозділів. Її звинувачують у "шпіонажі".

На відео, опублікованому бойовиками, Богданова говорить про співпрацю з СБУ і повідомляє, що приїжджала на окуповану територію до свого молодого чоловіка, який, за її словами, служив в одному з батальйонів терористів.

У виданні підтвердили інформацію про затримання. Однак в заяві керівництва інформаційного ресурсу вказане інше прізвище журналістки – Сворак. За словами керівників видання, їх колега вирушила на підконтрольну ЛНР територію "в особистих справах і не отримувала у зв'язку з поїздкою редакційне завдання".

Речниця Служби безпеки України Олену Гітлянська повідомила, що СБУ перевіряє інформацію про зникнення журналістки на підконтрольній українській владі території Донбасу.

Раніше в заручниках у бойовиків ЛНР перебувала луганська журналістка Марія Варфоломеєва, яку звільнили 3 березня. Її обміняли на двох спільників терористів.

Зараз ви читаєте новину «В ЛНР затримали журналістку з Івано-Франківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути