четвер, 02 червня 2016 16:18

У "чорний травень" Україна понесла найбільші втрати за рік - Турчинов

У "чорний травень" Україна понесла найбільші втрати за рік - Турчинов
censor.net.ua

Росія не збирається виконувати мирний план врегулювання ситуації на Донбасі й робить все для того, щоб його зірвати.

На цьому наголосив секретар РНБО Олександр Турчинов після вручення бойового прапору Бригаді швидкого реагування Національної гвардії, повідомила прес-служба РНБО.

"Травень став для нас "чорним", тому що ми протягом місяця зазнали найбільших втрат за останній рік. Ми втратили дуже багато героїв, дуже багато поранених. Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план врегулювання. Навпаки, вони все роблять для того, щоб його зірвати. Більше того, - Кремль відпрацьовує нові бойові технології та військові схеми проведення сухопутних операцій. Вони збільшують кількість професійно навчених диверсійних груп та кількість військових провокацій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємний законопроект про вибори на Донбасі вже підготували - Гавриш

Турчинов наголосив, що російсько-терористичні війська активно використовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння. Зокрема крупнокаліберну артилерію та системи залпового вогню.

"Ми готуємо адекватну відповідь. Цією відповіддю має стати зміцнення обороноздатності нашої країни", - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, на Донбасі в зоні проведення АТО продовжує ускладнюватись ситуація, бандформування 51 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Зараз ви читаєте новину «У "чорний травень" Україна понесла найбільші втрати за рік - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути