вівторок, 23 серпня 2016 13:44

2014-го ширилися чутки, що війна має тривати не менш як 3 роки - колишній речник АТО

2014-го ширилися чутки, що війна має тривати не менш як 3 роки - колишній речник АТО
Колишній речник АТО Олексій Дмитрашківський

На початку антитерористичної операції серед військових ширилися чутки, що війна триватиме не менше 3 років.
Про це Gazeta.ua розказав колишній речник АТО Олексій Дмитрашківський.

"На початку АТО вперто ширилися чутки, мовляв, поставлена задача президентом пану Муженку, що війна має продовжуватися щонайменше три роки. Коли дивилися ролики президента, що війна закінчиться за лічені години, не могли повірити. Зараз я бачу, що ці чутки були правдою", - сказав він.

Дмитрашківський обурений, що за Іловайський котел й інші прорахунки, які закінчилися великими втратами, ніхто не поніс відповідальності.

"Мені особисто не виходить з голови те, як збили літак на Луганським аеропортом (14 червня 2014 року о першій ночі бойовики збили Іл-76, загинули 40 десантників 25 бригади та 9 членів екіпажу, - Gazeta.ua). Я готовий підтвердити на суді, що напередодні трагедії приходили СБУшники і зі слів свої інформаторів доповідали, що у терористів з'явилися переносні зенітні комплекси. І коли генерал Назаров, а також пан Муженко, на судах починають звинувачувати екіпаж літака, це навіть не по-офіцерськи. Хтось із них має взяти відповідальність, встати і сказати: "Люди добрі, я винен". Це буде по-чоловічому", - вважає Дмитрашківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію може зупинити превентивний удар - ізраїльський військовий

Нагадаємо, Олексія Дмитрашківського відкликали із зони АТО у грудні 2014 року. У вересні 2015 року його звільнили із Збройних сил. Після звільнення Дмитрашківський розповів, що під час служби, йому довелося говорити багато неправди, зокрема про події в Іловайську.

Детальне інтерв'ю з Олексієм Дмитрашківським читайте в журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «2014-го ширилися чутки, що війна має тривати не менш як 3 роки - колишній речник АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути