пʼятниця, 21 жовтня 2016 08:36

Уперше за тривалий час бойовики пустили в хід танк

Уперше за тривалий час бойовики пустили в хід танк
Фото: vk.com

За минулу добу на Донбасі зафіксували 41 ворожий обстріл. Авдіївку обстріляли з танка.

Про це розповів речник прес-центру штабу АТО підполковник Віктор Шубець.

"Найінтенсивніший вогонь був на маріупольському напрямку. Тут здійснили 26 обстрілів. Зокрема, у Павлополі бойовики обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів та стрілецької зброї наші позиції. У районах Красногорівки, Широкиного, Мар'їнки та Тарамчука противник відкрив вогонь по укріпленнях сил АТО з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На донецькому напрямку відбулось 6 обстрілів наших позицій. Зокрема, у Луганському обстріли тривали зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. В Авдіївці до вказаної зброї російсько-окупаційні війська також додали озброєння танку, ствольної артилерії калібрів 152 мм та 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібру.

На луганському напрямку зафіксовано 9 провокацій проти сил АТО. Зокрема, по Новозванівці та Трьохізбенці ворог застосував кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. У Станиці Луганській вкотре було використано проти українських підрозділів міномети 82-го калібру", - розповів Шубець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доля Донбасу може піти за грузинським сценарієм

За його словами, з опівночі відбулося 5 обстрілів позицій сил АТО.

"В Авдіївці ворог продовжує обстріли, використовуючи озброєння танку, мінометів обох калібрів, стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів. На луганському напрямку продовжуються обстріли з гранатометів, стрілецької зброї на околицях Станиці Луганської. На маріупольському напрямку зброя використовується у районах Красногорівки та Павлополя", - повідомив Шубець.

Раніше під обстріл у зоні АТО потрапив колишній футбольний тренер "Дніпра", "Металіста" і збірної України Мирон Маркевич.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за тривалий час бойовики пустили в хід танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути