пʼятниця, 25 листопада 2016 14:31

Українських військових запросили на навчання в Емірати
5

Міністр оборони України Степан Полторак сьогодні відвідав Об'єднані Арабські Емірати. Він зустрівся з начальником генштабу Збройних сил ОАЕ Тані аль-Румейсі і заявив, що готовий поділитися досвідом, який наша армія здобула під час війни на Донбасі. У відповідь воєначальник запросив українські війська взяти участь у навчаннях в ОАЕ.

"Ситуація, яка виникла на Донбасі, а також в анексованому Росією Криму спонукає нас дуже швидко розвиватися і реформувати збройні сили. За 2,5 року ми здобули безцінний досвід і готові ділитися ним із вами", - цитує міністра сайт відомства.

Важливий напрямок співпраці - спільна підготовка офіцерів, тісніша співпраця між генеральними штабами щодо обміну інформацією, а також співпраця у військово-медичній сфері. Зокрема, це стосується лікування та реабілітації військових. Полторак подякував за прийом на лікування та реабілітацію 30 українських бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп підняв питання окупованого Криму і Донбасу

Представників генерального штабу Збройних сил ОАЕ зацікавив український досвід щодо тактичної медицини. Зі свого боку вони запропонували українським військовим ознайомитися з напрацюваннями їхнього науково-дослідного інституту.

Україна готова не лише до ймовірного сценарію "кримського коридору", а й до масштабніших дій Росії.

Зараз ви читаєте новину «Українських військових запросили на навчання в Емірати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути