середа, 15 червня 2016 20:15

Україна вимагає проведення дня зустрічей родичів із заручниками бойовиків

Україна вимагає проведення дня зустрічей родичів із заручниками бойовиків

Українська сторона у тристоронній контактній групі (Україна-ОБСЄ-Росія) ініціює проведення дня зустрічей родичів з утримуваними бойовиками заручниками.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала прес-секретар представника України у тристоронній контактній групі, колишнього Президента (1994-2005) Леоніда Кучми Дарія Оліфер.

"Україна ініціювала проведення на не підконтрольній Києву частині Донбасу спеціального дня, коли б матері й дружини змогли провідати своїх рідних, які перебувають у заручниках на території окремих районів Донецької та Луганської областей. Таке відвідування може відбутися під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста", - зазначила Оліфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афанасьєв закликав не знімати санкції з Росії

Крім того, за її словами, на засіданні підгрупи з гуманітарних питань Україна жорстко порушила питання про звільнення заручників - як тих, хто перебувають на території так званих ДНР та ЛНР, а також тих, кого утримують у Росії.

"Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення у форматі "25 на 50", - додала вона.

Як зазначила Оліфер, українська сторона вимагає від бойовиків назвати точне місцезнаходження полонених, тому що це ключова проблема у процесі звільнення незаконно утримуваних осіб.

Як відомо, у вівторок Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв прибули в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає проведення дня зустрічей родичів із заручниками бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути