пʼятниця, 27 січня 2017 10:24

Учасники залізничної блокади розповіли про свої плани

Учасники залізничної блокади розповіли про свої плани
Семен Семенченко

Сьогодні учасники торговельної блокади окупованих територій планують заблокувати ще два залізничні напрямки у Луганській області.

Про це в телеефірі "112 Україна" повідомив народний депутат України від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.

"Ще залишаються дві гілки. Ветерани планують, якщо їх підтримає суспільство, якщо приїдуть добровольці, сьогодні очікують заблокувати їх", - сказав Семенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада Донбасу незаконна і має бути розігнана силовим методом - Тука

Він також прокоментував заяву голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. Той повідомив, що учасникам блокади пропонували стати спостерігачами на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів.

"Справа в тому, що учасники блокади ніколи в очі не бачили Гарбуза. Він ніколи не приїжджав до них і всі свої заяви почав робити після початку блокади, я так розумію, через ЗМІ. Вести політику у Facebook - це не дуже добре, тому що, якщо ти губернатор прифронтової області, можеш приїхати на місце блокади. Ніхто з чиновників Луганської адміністрації і губернатор туди не приїжджали", - зазначає нардеп.

Семенченко спростував інформацію про те, що учасники блокади нібито зупиняли порожні вагони, що йдуть на окуповану територію.

"Ця інформація не відповідає дійсності, вона - черговий обман українців. Ветерани зупинили не порожні вагони, вони зупинили 12 одиниць рухомого складу за день із 60 вагонів. Це те, що йшло з цього перегону. Це метал, ліс, руда, кокс, сірчана кислота. 800 вагонів фінансування тероризму! Після того ввечері відправили, вже знаючи, що там перебувають люди, склад з порожніми вагонами, щоб таранити цю блокаду", - сказав він.

Вчора стало відомо, що активісти заблокували вузлову станцію "Світланове" в Луганській області.

25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торговельної блокади окупованих регіонів Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Учасники залізничної блокади розповіли про свої плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути