пʼятниця, 27 січня 2017 15:58

У Києві затримали групу російських "диверсантів"

Прикордонники не впустили до України через київський аеропорт шістьох громадян Росії, яких підозрюють у зв'язках з бойовиками та фінансових махінаціях.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

"Учора в столичних аеропортах співробітники Держприкордонслужби спільно з СБУ викрили 6 громадян Росії. Серед них були можливі військові Російської Федерації. Затримали й осіб, які мають зв'язки з бойовиками і причетні до злочинного угруповання, пов'язаного із шахрайськими діями у банківській сфері. Усі росіяни намагались потрапити в Україну", - розповіли прикордонники.

 

В аеропорту "Бориспіль" під час оформлення рейсу з Мінська виявили 5 росіян. У кожного з них знайшли однакову суму коштів по 100 тис. руб. в однакових конвертах. У деяких з них збігалася дата видачі паспортів. Водночас всі п'ятеро зазначили відпочинок як мету свого перебування на території України. Під час спілкування відповіді чоловіків були характерні саме для військових чи чітко поінструктованих осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готова до великого вторгнення - Клімкін

У одного з росіян виявили військовий квиток, жетон збройних сил РФ та маскувальний халат.

 

"Наразі громадянам РФ відмовлено в перетинанні державного кордону. Тривають подальші фільтраційно-перевірочні заходи", - йдеться у повідомленні.

Ще одного громадянина Росії викрили в аеропорту "Київ". Він також прилетів до України рейсом з Мінська. Під час контролю на чоловіка спрацювала база даних, оскільки стосовно нього діяло доручення від правоохоронних органів. Під час перевірки правоохоронці встановили, що чоловік - голова Ради директорів однієї з груп компаній, яка фінансує проекти у Росії та за кордоном. Також з'ясували, що він має зв'язки з представниками бойовиків на Донбасі. У його телефоні знайшли відповідні контакти. З'ясували, що чоловіка нагородив медаллю "За повернення Криму" особисто міністр оборони РФ. Цьому росіянину також відмовили в пропуску через державний кордон.

Днями слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи щодо п'яти росіян з "Правого сектору".

Зараз ви читаєте новину «У Києві затримали групу російських "диверсантів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути