четвер, 26 грудня 2013 08:17

У Донецьку 8 журналістів ризикнули обуритися побиттям Тетяни Чорновол
8

Фото: Фото та відео: Тетяна ЗАРОВНА

Увечері в середу на донецькому євромайдані пройшла акція журналістської солідарності. Всього 8 чоловік - співробітники місцевих і центральних видань та блогери публічно зажадали ефективного розслідування звірячого побиття журналіста і активіста Євромайдану Тетяни Чорновол. Колеги скандували: "Безкарність вбиває" та "Ми не боємося". Тримали плакати: "45 моїх колег побив ваш спецназ на Банковій. Ганьба!", "Влада – звірина!", та інші.

- Хочемо продемонструвати солідарність з усіма журналістами, які постраждали останнім часом, а винуватці не покарані. Ми не можемо мовчати. Ми зобов'язані, тому що солідарність - єдина сила, яка є у журналістів. Ми повинні зробити так, щоб журналіст був захищений, - заявив Олексій Мацука.

Цього разу донецький євромайдан зібрав близько 300 чоловік. Майданівці з гнівом виступали проти випадків залякування та розправи над журналістами і громадянськими активістами. Звинувачували владу в терорі. Закликали продовжувати розслідування Тетяни Чорновол. Вимагали відставки міністра МВС Захарченко та Генпрокурора Пшонки.

Після пікету кореспонденти комунальних ЗМІ, які навіть не були в числі учасників акції, а тільки знаходилися поруч, почали отримувати погрози від свого керівництва. Виявилось, що місцеві чиновники відстежують публікації своїх підлеглих в соціальних мережах і попереджають про звільнення за розміщення інформації, яка суперечить редакційній політиці. Кореспондент місцевого телебачення повідомив Gazeta.ua, що отримав попередження після того, як на його сторінці хтось з друзів опублікував запрошення взяти учсать в акції на підтримку Тетяни Чорновол.

/media/video/534111/1_534111.mp4

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку 8 журналістів ризикнули обуритися побиттям Тетяни Чорновол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути