неділя, 12 лютого 2017 13:19

У БПП вимагають терміново скликати РНБО для вирішення проблеми блокади на сході країни

У БПП вимагають терміново скликати РНБО для вирішення проблеми блокади на сході країни
112.ua

Народні депутати фракції "Блоку Петра Порошенка" вимагають терміново скликати Раду національної безпеки та оборони (РНБО) і провести круглий стіл для вирішення проблеми блокади на сході країни. Про це 11 лютого в ефірі одного з телеканалів заявила народний волонтер, депутат БПП Тетяна Ричкова.

"Ми вже зробили від депутатів, від БПП звернення до президента, РНБО, де буде ініційовано круглий стіл з представниками Кабміну, всіма учасниками блокади і, сподіваюся, президентом, щоб нарешті вирішити це питання, щоб донести до людей ризики, які несе ця блокада на сході", - сказала Ричкова.

За її словами, через блокаду на українські ТЕЦ і ТЕС не постачається вугілля, запасів якого на складах залишилося на 10-20 днів.

При цьому Ричкова підкреслила, що блокада завдає значної шкоди українській економіці, оскільки ряд найбільших підприємств, у тому числі металургійні, на контрольованій території технологічно потребують сировини з підприємств на окупованих територіях.

У разі відсутності поставок сировини, на думку депутата, підприємства на контрольованій території зупиняться і почнуться скорочення серед робітників.

Новини за темою: Торгова "блокада" Донбасу ставить під загрозу постачання тепла в оселі українців, - Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада залізниці на Донбасі - це обман українського народу, - Тарута

"Багато таких підприємств є в моїй рідній Дніпропетровській області. У цих людей не буде роботи. Крім того, що не буде тепла, не буде ще й роботи", - сказала депутат.

"Тому я вважаю, що це призведе до економічної катастрофи в Україні. Я вважаю, що за такий недержавної позицією стоїть наш ворог – РФ", - зазначила Ричкова.

Новини за темою: Блокада Донбасу може призвести до того, що Україні доведеться імпортувати дорогу електроенергію з РФ, – глава "Укренерго"

Як повідомлялося, 26 січня почалася блокада залізничних шляхів, ініціаторами якої стали люди, які називають себе ветеранами АТО. За фактом блокування дороги в Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження. Прокуратура порушила кримінальну справу проти учасників блокади. Наразі заблоковано три залізничних перегони.

Зараз ви читаєте новину «У БПП вимагають терміново скликати РНБО для вирішення проблеми блокади на сході країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути