субота, 01 жовтня 2016 02:55

Тука розповів про чотири нові зони розведення сил на Донбасі

Тука розповів про чотири нові зони розведення сил на Донбасі

У Мінську йдуть дискусії щодо ще чотирьох зон розведення сторін на Донбасі.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Всі розуміють, що перший крок до миру – це припинення вогню. І тут жодних дискусій ні в кого немає. В той же час всі розуміють, що зараз вести мову про розведення сторін вздовж всієї лінії розмежування, це практично нереально. З багатьох причин", - сказав Тука.

Також він повідомив, що була запропонована ідея Step by Step.

"Ми запропонували спочатку на розгляд 12 таких репорних точок. Потім мінська група обмежилася 7. Зараз затверджені три, а чотири ще в дискусії", - додав Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма зробив чергову гостру заяву щодо Донбасу

Він також висловив розчарування у зв'язку з тим, що досі не вдалося досягти "режиму тиші" в обраних для розведення сторін населених пунктах. Але він не бачить іншого шляху, ніж намагатися домовитися знову і знову.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках.

Зараз ви читаєте новину «Тука розповів про чотири нові зони розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути