неділя, 15 січня 2017 15:20

Терористка, яка здалася СБУ, серйозно попередила бойовиків

Терористка, яка здалася СБУ, серйозно попередила бойовиків

Жінка, яка з 2014 року воювала на боці бойовиків, здалася СБУ й зробила гостру заяву.

Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяний на брифінгу в ефірі каналу 112 Україна.

Улітку 2014 року донеччанка через відсутність роботи й фінансову скруту вступила до лав російських окупаційних військ. Вона готувала їжу для бойовиків та облаштовувала їх побут у Слов'янську. Після звільнення міста українською армією жінка втекла разом із терористами до Донецька. Згодом повернулася на підконтрольну Україні територію й довго переховувалася. Колишня посібниця терористів почула про програму СБУ "На тебе чекають вдома", яка дає можливість повернутися людям, що не скоїли тяжких злочинів повернутися до мирного життя. Жінка вирішила скористатися нею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР нас поховали живцем - бойовик розповів подробиці

"Я говорю зараз до всіх, хто і як я повівся на їх обіцянки. Складайте зброю й повертайтеся додому. Інакше може бути пізно", - попередила вона.

Колишній бойовик зі Слов'янська Сергій Головін, який скористався програмою СБУ, розповів, як російські окупанти ставилися до своїх поплічників із місцевих. "Били держаком від лопати за будь-яку найменшу провину. Наприклад, за небажання здавати гроші до "общаку". А здавати доводилося від 2 до 4 тисяч на місяць. Ставлення було скотиняче, командири демонстрували свою перевагу, плюс ситуація ускладнювалася постійним пияцтвом", - розповів чоловік.
Зараз ви читаєте новину «Терористка, яка здалася СБУ, серйозно попередила бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути