середа, 22 лютого 2017 03:26

Швеція показала, які види озброєння РФ поставляє на Донбас

Швеція показала, які види озброєння РФ поставляє на Донбас
bigmir)net

Стокгольмський інститут дослідження проблем світу (SIPRI) повідомив, які види зброї постачаються самопроголошеним ЛНР і ДНР. Така інформація міститься в звіті про міжнародні постачання озброєння в 2016 році.

Про це передає Republic.

Сама Росія факт таких поставок заперечує. Але інформацію про них підтверджували різні джерела, включаючи і самих сепаратистів.

Як стверджує SIPRI, Росія поставляла сепаратистам на сході України танки та іншу бронетехніку, а також протитанкові озброєння і зенітні ракети. У якій кількості - не уточнюється.

Не повідомляється, з яких джерел отримано інформацію про постачання на Донбас. Автори доповіді визнають, що зібрати докази та відомості про постачальників та кількість озброєння складно. Вони також припускають, що частина зброї угруповання видобувається в якості трофеїв, під час боїв з урядовими силами або на складах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція прокоментувала указ прo визнання документів ЛНР і ДНР

Видання зазначає, що телеканал "Росія-1" нещодавно повідомив, що ДНР озброєна 700 танками. Таку кількість техніки сепаратисти ніяк не могли захопити в українських військових частинах.

Нагадаємо, правоохоронці затримали бойовика ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Швеція показала, які види озброєння РФ поставляє на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути