четвер, 09 лютого 2017 12:20

Стало відомо, як ЄС відреагував на блокаду Донбасу

Стало відомо, як ЄС відреагував на блокаду Донбасу
Фото: РБК-Україна

В Україні вже кілька тижнів триває блокада залізничних колій на Донбасі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом блокування залізниці, однак ситуація залишається напруженою. Представництва міжнародних дипломатичних місій уважно стежать за ситуацією.

Так, на цей момент позицію з приводу блокади Донбасу формують у Брюсселі, розповіли "Сегодня" в представництві ЄС в Україні. "Ми зараз працюємо, вивчаємо питання. Ми стежимо, аналізуємо ситуацію. Але поки коментарі не даємо. Позиція виробляється. Ми не можемо самі від себе сказати, консультуємося з колегами в Брюсселі", - говорить прес-аташе представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

Водночас у посольстві Великої Британії відзначають: "Ми стежимо за ситуацією. Важливо, щоб українські електростанції мали достатньо запасів для забезпечення потреб населення в цей дуже холодний зимовий період".

Як повідомлялося раніше, про початок блокади непідконтрольних українському уряду районів заявила група активістів, які назвалися ветеранами добровольчих батальйонів "Донбас" і "Айдар".

Але перший командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук спростував наявність у рядах активістів справжніх "айдарівців". На його думку, це колишні контрабандисти, які намагаються повернути під свій контроль потоки нелегальних вантажів.

За словами директора енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН Валентина Землянського, в разі повного блокування вугілля з окремих районів Донецької і Луганської областей запасу міцності української енергетики вистачить на місяць.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що можливе блокування переміщення вантажів з вугіллям з непідконтрольних українському уряду районів Донбасу може призвести до відключення електроенергії по всій території України.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як ЄС відреагував на блокаду Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути