пʼятниця, 20 січня 2017 10:41

Щодня ми вивозимо тонни вугілля від терористів - міністр

Щодня ми вивозимо тонни вугілля від терористів - міністр

Все вугілля необхідне українській енергетиці розташоване на окупованих територіях Донбасу.

Міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш розповів журналістам про те, скільки вантажів щодня йде з Донбасу залізницею. Про це повідомляє Газета.ru.

"Цифри змінюються щодня, все залежить від того, які перегони працюють. Всього таких залізничних перегонів п'ять. Кожен день я отримую довідку про їхню роботу. Наприклад, через вибух не працює перегін Стаханов - Попасна. По інших перегонах через Ясинувату вантажі не йшли. Працювали ділянки Сентянівка - Шипілова, Микитівка - Майорськ, Луганськ Південний - Кондрашевська Нова. За добу на підконтрольну територію пройшли 364 вагони, які перевезли 24,7 тисяч тонн енергетичного вугілля. І так щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи втекли і залишили по собі російську зброю

"Без цього вугілля почнуть відключення електроенергії по всій країні. У різні періоди непідконтрольні території забезпечують від 10 до 19 процентів електрогенерації країни", - каже міністр.

Також Черниш розповів і про те, скільки вугілля потрібно українській енергетиці.

"Ми розуміємо, що відбувається. Всього 9,2 мільйона антрациту потрібно для енергетики України, і весь він розташований на неконтрольованій території. Істотна частина руху обсягів вугілля відбувається всередині бізнес-ланцюжків ДТЕК Ріната Ахметова та інших приватних власників, які володіють шахтами й одночасно є бенефіціарами енергогенеруючих підприємств, куди це вугілля постають. Вони переміщують його через лінію зіткнення, але всі взаєморозрахунки в цих схемах йдуть на українські території і, відповідно, не корумпують блокпости і військових", - зауважив він.

На Донеччині влада відверто заграє з сепаратизмом. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив 34-річний Родіон Шовкошитний, колишній волонтер, доброволець і колишній член зведеної мобільної групи по боротьбі з контрабандою в зоні АТО.
Зараз ви читаєте новину «Щодня ми вивозимо тонни вугілля від терористів - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути